Boschert Klaplagersonderdeel van meefil.nl - Nederland

krachtmeters.montalvo.nl

Een overzicht van de standaard Montalvo krachtmeters / Montalvo loadcells

Montalvo krachtmeters bieden de accurate en voortdurende spanningsmeting die u nodig heeft voor het monitoren en sturen van uw wikkelproces. Montalvo levert een ruime variatie aan kwalitatieve krachtmeters. De aangeboden modellen variëren van de zware UPB serie, de standaard T serie, of de nieuwe en geavanceerde R serie welke een uiterst nauwkeurige meting kan verrichten in een enkele optische vezel.

F serie krachtmeters
Montalvo krachtmeter T serie
De nieuwe F-serie krachtmeters van Montalvo zijn gemaakt uit hoogwaardig aluminium en beschikken over IP54 kwalificatie. Deze krachtmeters kunnen direct aan het machineframe worden gemonteerd, of in staande configuratie worden bevestigd met een voet. Er is een grote variatie in belastingsbereik mogelijk (van 100-3000N). Deze krachtmeters zijn voorzien van een lagering, waardoor een simpele as kan worden gebruikt als meetwals.


T serie krachtmeters

Montalvo krachtmeter T serie
Montalvo krachtmeters uit de T serie worden gebruikt bij meetrollen met gelagerde as. Deze rachtmeters zijn uitgevoerd met een mechanische beveiliging tegen overbelasting die de meetinrichting beschermd tegen beschadigingen, terwijl de meetgevoeligheid en prestatie onveranderd blijven.Deze krachtmeters met IP54 kwalificatie staan bekend om een zeer lang levensduur en hoge standtijd. Deze serie is leverbaar in 2 maatvoeringen een grote variatie in belastingsbereik en 3 verschillende montageconfiguraties.


T/ER serie - krachtmeters voor meetrollen zonder gelagerde as.
Montalvo krachtmeter TER serie

De T/ER serie is een multifunctioneel inzetbaar alternatief voor de T serie. Deze krachtmeters zijn ontworpen voor toepassing in bestaande rollen en voor een snelle en efficiënte inbouw in nieuwe rollen. Er is een groot bereik aan maten beschikbaar, geschikt voor vrijwel alle standaard lagerboringen.


Voorgemonteerde meetconfiguraties
Montalvo krachtmeter TASS serie

Montalvo kan ook voorgemonteerde meetconfiguraties leveren, gebaseerd op de T, T/ER, UPB en SW series. De ruimtebesparende meetrollen zijn uiteraard ook los leverbaar bij de Montalvo krachtmeters.


UPB serie - kussenblok krachtmeters
Montalvo krachtmeter UPB serie

De UPB serie krachtmeters is ontworpen om de baanspanning te meten met gebruik van meetrollen die zijn gemonteerd in een kussenblok lagering. Deze krachtmeters worden vooral gebruikt bij “Heavy-duty” toepassingen in de papier-, kantonnage - en metaalindustrie. Met een IP66 classificatie zijn deze krachtmeters geschikt voor continue gebruik onder de zwaarste omstandigheden.


SW serie - compacte krachtmeters
Montalvo krachtmeter SW serie

De Montalvo SW krachtmeters zijn geschikt voor het meten van spanning bij materialen variërend van tissue tot karton en kunnen worden toegepast bij meetrollen met- en zonder gelagerde as. Deze krachtmeters zijn verkrijgbaar in 3 verschillende groottes met een ruime keuze in belastingsbereik. De SW serie kan direct op een machineframe worden gemonteerd of met een voet worden vastgezet. Het compacte design en de flexibiliteit maakt dit type een ideale keuze voor toepassingen op maat.


N serie - krachtmeetrollen voor kleine wikkelaars
Montalvo krachtmeter N serie

De N serie bestaat uit rollen voor baanspanningmetingen bij machines met een eenzijdig frame, zoals drukmachines voor etiketten en formulieren. Door een speciale dragers-constructie zorgen deze krachtmeetrollen voor een precieze spanningsmeting over de gehele baanbreedte. Deze serie is in verschillende groottes en meetbereiken verkrijgbaar.